Coș
În coș: 0 шт
Sumă: 0.00 Lei
Meargă la coș
Russian Romanian 

 

DE CE PUTEȚI AVEA ÎNCREDERE ÎN TORNADO?


Toate produsele TORNADO au fost testate în laboratoarele acreditate din Europa pentru a se conforma: directivelor și standardelor armonizate ale CE, cerințelor sistemului de management al calității ISO 9001-2009, cerințelor Directivei privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (RoHS).

Sfaturi

Cum alegem un cuptor incorporat

Cum alegem un cuptor incorporat
Cuptoarele incorporabile sunt niște dispozitive pentru bucătărie, destinate pentru a coace și prăji bucate, care pot fi încorporate în mobilă datorită sistemului forțat perfect de răcire. Sistemul de răcire nu permite încălzirea mobilei care ar duce la reconfigurarea ei. 
 
În funcție de tipul încălzitorului principal, cuptoarele se împart în electrice și pe gaz. E necesar să cumpărați cuptor pe gaz doar în caz, dacă rețeaua electrică nu rezistă la o capacitate mai mare care să asigure funcționarea dispozitivului (cel puțin 3kW). În legătură cu majorarea periodică a prețului la gaz, prețul de funcționare a cuptorului pe gaz timp de o oră în curînd se va egala cu prețul de funcționare a celui electric. De aceea, ținînd cont de superioritatea majoritară funcțională a cuptorului electric față de cel pe gaz, nivelul de vînzare al cuptoarelor electrice incorporabile e cu mult mai mare. Cele mai simple variante de cuptoare electrice incorporabile pot fi procurate fiind completate cu două perechi de încălzitoare (inferior și superior) și gril electric. În afară de aceste dizpozitive de încălzire, tipul multifuncțional al cuptorului prevede un dispozitiv pentru circularea forțată a aerului fierbinte (convecție), electrorotisor, cîteva tipuri de gril, timer și dizpozitive de curățare pirolitică a suprafeței interioare. Deja puteți procura cuptor incorporat cu meniu electronic rusificat. Înainte de a cumpăra un cuptor e bine să vă determinați ce tip de cuptor preferați: cuptorul dependent, de obicei, se vinde cu suprafața de gătit și de multe ori au același panou de comandă. Comanda cuptorului independent e plasată pe suprafața panoului și se permite montarea separată a încorporării. 
 
În funcție de cuptorul Dvs. vă vom alege suprafața de gătit și hota. Cumpărături reușite!
 
 
CUM ALEGEM UN CUPTOR
 
Numai în cuptor puteți coace plăcinte și torte. Dacă aveți vase de lut sau de fontă tocmai e timpul să pregătiți o rață sau o găină. Iată de ce cuptorul este necesar pentru o gospodină adevărată. 
 
Cuptoarele de azi au devenit de nerecunoscut față de tipurile mai vechi, care aveau doar un controlor de încălzire și termometru (și acestea nu la toate modelele). Și aspectul exterior al lor lăsau mult de dorit. 
 
Cuptoarele contemporane, mai ales cele avansate, sunt o tehnică-minune. Pînă la 20 regimuri de funcționare, alegerea regimului în dependență de greutatea produselor, regimuri deja programate pentru pregătirea după rețete. Cuptoarele au un design elegant. Au apărut modele incorporabile.
 
Dacă pe Dvs. nu vă aranjează potențialul cuptorului, incorporat în suprafața de gătit, atunci vă propunem să citiți articolul respectiv, care vă va ajuta să faceți alegerea corectă. 
 
Ce preferați – cuptor electric sau pe gaz?
 
Alegerea nu e ușoară, să analizăm dar ambele tipuri de cuptoare. 
 
Cuptorul electric are foarte multe funcționalități. Cuptorul electric are comandă electronică datorită căreia este utilat cu o gamă variată de rigimuri și posibilități. Cel mai mare dezavantaj al cuptoarelor electrice este consumul mare de energie electrică. Capacitatea cuptoarelor variază între 2 și 4kW. Procesul de pregătire a bucatelor durează un timp îndelungat și, desigur, și consumul de energie electrică este mare. Toate cuptoarele electrice contemporane și avansate, evident, sunt mai scumpe decît cele pe gaz. Dacă vă puteți permite să vă cumpărați o asemenea minune a tehnicii atunci procurați un cuptor electric!
 
Cuptorul pe gaz e potrivit pentru gospodinele mai puțin exigente. La fel e o alegere minunată și pentru un restaurant nu prea mare sau o cafenea. 
 
Primul argument – e un aparat economicos. Într-un asemenea cuptor încălzirea se face cu ajutaje de tipul arzătoarelor, ca și la suprafețele de gătit pe gaz, numai că sunt puțin mai mari. Și încă un avantaj – acestea cuptoare pot funcționa și de la butelia de gaz. 
 
Sistemul de programare al cuptorului
 
Deseori se întrebuințează termenii programare dependentă și independentă a cuptorului. Termeni nu prea pe înțeles. 
 
Programarea dependentă este atunci cînd cuptorul stă independent, dar reglarea cuptorului se efectuează de pe suprafața de gătit, adică panoul de comandă se află pe suprafața de gătit. Cuptoarele și suprafețele de gătit de la același producător, de regulă, sunt compatibile. Dacă Dvs. doriți să amenajați bucătăria cu tehnică incorporabilă, atunci programarea dependentă e pe deplin optimă. 
 
Programare independentă este atunci cînd cuptorul nu depinde absolut deloc de celelalte aparate de uz casnic și toate elementele de reglare și indicatoarele sunt poziționate pe suprafața cuptorului. 
 
Dimensiunile cuptoarelor
 
Lățimea standardă – 60cm. Mai rar se produc modele de 70, 90 și 120cm și nu prea sunt procurate pentru bucătăriile obișnuite.
 
Înainte de a face cumpărăturile, gîndiți-vă bine unde puteți instala cuptorul. Poate că e posibil să procurați un cuptor incorporabil și să-l instalați în apropiere de suprafața de gătit. 
 
Funcționalitatea cuptorului
 
Să analizăm funcțiile și opțiunile cu care sunt dotate cuptorul, ca să decideți dacă ele sunt necesare pentru Dvs. 
Căruciorul mobil – toate gospodinele sunt bucuroase de această opțiune. Ea permite să vă uitați în cratiță sau să gustați dacă e gata rața fără a vă frige mîinile. Dvs., pur și simplu, mișcați căruciorul din cuptor, ceea ce este foarte comod.
 
Ușița rece a cuptorului
 
Ușița cuptorului poate fi făcută după o tehnologie specială, care nu-i permite să se înfierbînte în timpul pregătirii bucatelor. Se face și puțină economie de curent electric. Nu e cazul să aveți teamă că vă veți frige întîmplător de ușiță (mai ales cînd în casa sunt copii).
 
Regulatorul procesului de gătire
 
E un cadou pentru gospodinele puțin distrate sau foarte ocupate. E foarte util, mai ales, în timpul pregătirii bucatelor pentru sărbători, cînd se fac mai multe treburi odată. Regulați ușor timer-ul și după timpul pe care l-ați stabilit cuptorul se va deconecta automat. Uneori se întîlnește timer-deșteptător. Acesta nu deconectează cuptorul, dar emite un sunet.
 
Rotisor 
 
Cuptorul poate avea un rotisor de schimb pentru pregătirea frigăruilor sau găinei. Motorul electric rotește încet rotisorul, ceea ce asigură prăjirea uniformă a cărnii.
 
Gril-ul
 
O funcție suplimentară pentru pregătirea bucatelor crocante. Cel mai des aceasta-i o spirală a gril-ei care se conectează pentru o scurtă perioadă de timp. Bucatele pregătite la gril sunt foarte gustoase. 
 
Aprindere automată
 
E actuală pentru cuptoarele pe gaz. Ați pornit cuptorul și flacăra s-a aprins. Cei care mai înainte s-au folosit de cuptorul pe gaz fără aprindere automată vor aprecia la nivel comoditatea. 
 
Programele procesului de încălzire al cuptorului
 
Există pînă la 10 programe diverse de încălzire: elementul inferior, elementul superior, încălzire sporită, gril-ul etc. Unele cuptoare mai au o funcție de congelarea produselor care e foarte utilă, dacă nu aveți microundă. 
 
Emailul care nu se murdărește
 
Emailul care nu se murdărește – acesta este un email special plat și rezistent la temperaturi înalte. Cuptorul acoperit cu email se spală cu detergenți speciali mai ușor și mai rar.
 
Curățarea pirolitică și hidrolitică
 
Aceasta funcție este caracteristică cuptoarelor electrice. La curățarea pirolitică cuptorul se încălzește pînă la 300oC. Prin încălzirea puternică a cuptorului toate resturile de murdărie se descompun. În timpul arderii pe cale obișnuită apare un miros neplăcut și aici o hotă puternică va fi tocmai binevenită. În timpul curățării hidrolitice în tavă se scurge apa și se pornește încălzirea, iar grăsimea împreună cu aburul curge într-un suport special.
 
Filtrul de absorbire a grăsimei
 
Este instalat pe peretele din spate al cuptorului. El absoarbe grăsimile și mirosurile, protejează ventilatorul de murdărie. 
 
Convencția în cuptor
 
Fiecare gospodină știe cît este de important ca plăcinta să se coacă uniform și să nu se pîrlească. Pentru o convencție mai uniformă cuptorul e dotat cu un ventilator. În îmbinare cu diverse rigimuri de încălzire, convecția forțată va asigura o încălzire mai cadențată. 
 
Concluzii
 
Cuptorul este un dispozitiv comod și multifuncțional. El completează cu succes disign-ul unei bucătării moderne. Cuptorul va ajuta gospodinelor să-și manifeste pe deplin arta culinară și să-și bucure apropiații cu bucate gustoase. Un cuptor bun și multifuncțional, pur și simplu, e o necesitate într-o bucătărie modernă. 
 
 
Sperăm că articolul de mai sus vă va fi de folos. Cumpărături reușite!
 
 
 

 


Data publicării: 12.06.2012 14:20

Partajați pagina pe rețelele sociale
Abonament de noi propuneri


Dezabonare
PDF catalog

© 2013 "BRENMAR" SRL
Moldova, Chișinău, str. Sarmizegetusa, 96
tel.: 0-/22/-55-00-55
tel.: 060550055
tel.: 060620082
e-mail: office_tornado@mail.ru
Luni - Vin 9:00 - 18:00
Sim 10:00 - 15:00

Suntem în rețelele sociale:
YouTube
GOOGLE+
Для почтовых рассылок мы используем сервис SendPuls