Coș
În coș: 0 шт
Sumă: 0.00 Lei
Meargă la coș
Russian Romanian 

 

DE CE PUTEȚI AVEA ÎNCREDERE ÎN TORNADO?


Toate produsele TORNADO au fost testate în laboratoarele acreditate din Europa pentru a se conforma: directivelor și standardelor armonizate ale CE, cerințelor sistemului de management al calității ISO 9001-2009, cerințelor Directivei privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (RoHS).

Sfaturi

Cum alegem cazanul de baie pe gaz

Cum alegem cazanul de baie pe gaz
Pentru persoanele care își doresc o viață confortabilă, alimentarea locuinței cu apă fierbinte este o problema foarte actuală. Un ajutor fiabil în acest caz sunt cazanele de baie pe gaz sau încălzitoarele de apă pe gaz, destinate pentru încălzirea individuală a apei. Astfel Dvs. aveți apă fierbinte și nu depindeți nici de Termocom, nici de Fenosa, nici de SEL. 
 
Încălzitorul de apă pe gaz este constituit dintr-o arzătoare de încălzire a apei ce trece prin schimbătorul de căldură și automatica care asigură protecția sistemului.
 
De menționat că există o mare deosebire între cazanele de baie de pe timpuri și încălzitoarele de apă pe gaz moderne. Aceste dispozitive sunt absolut nepericuloase în exploatare:  supapa de siguranță cu termocuplu închide alimentarea cu gaz, dacă arzătoarea s-a stins întimplator. Sistemul de aprindere al mecanismului este automatizat și nu necesită reglare, asigurînd arderea deplină a gazului în timpul pornirii. Avantajul cel mai mare a încălzitoarelor de apă pe gaz constă în faptul ca ele sunt economicoase.
 
Cumpărături reușite! 
 
 
CUM ALEGEM CAZANUL DE BAIE PE GAZ
 
Încălzitorul de apă pe gaz este constituit dintr-o arzătoarede încălzire a apei ce trece prin schimbătorul de căldură și automatica care asigură siguranța funcționării sistemului.
 
Cazanele de baie diferă în funcție de putere și se împart in 3 tipuri : 
* cu putere nu prea mare (9-11 kW)
* cu putere medie (17-20 kW)
* cu putere mare (23-25 kW)
 
De exemplu, la încălzirea apei reci (10o C) pînă la 35o C cazanul cu o putere de 17 asigură 8 l de apă fierbinte pe minut, cazanul cu o putere de 25 kW in aceleași condiții vă permite să primiți 14 l de apă fierbinte pe minut. Dacă nu aveți nevoie să vă folosiți în același timp de duș și, de exemplu, să spălați vasele la bucătarie, atunci vi se potrivește cazanul de încălzire cu o putere de 9-11 kW, dacă doriți să vă folosiți în acelasi timp si de duș și de chiuveta de la bucătărie atunci e necesar un cazan cu o putere de 20 kW.
 
Cazanele de baie pe gaz se subîmpart în cazane cu tracțiune naturală (cu cameră de ardere deschisă) și cazane cu tracțiune forțată sau cazane TURBO (cu cameră de ardere închisă). Cazanele de baie pe gaz cu cameră de ardere deschisă se alimentează nemijlocit cu aer din încăpere. Acest tip se utilizează în acele locuri, unde este acces permanent pentru aer curat, încăperi cu instalație de ventilare care au canale de ventilație refractară, prin care se elimină produsele de ardere. Cazanele de baie pe gaz cu cameră de ardere deschisă pot fi instalate în încăperi cu un spațiu de cel puțin 8 m. p. 
 
Cazanele de baie pe gaz cu cameră de ardere închisă se alimentează cu aer curat sub acțiunea presiunii. Sub aceleași acțiuni ale presiunii sunt îndepărtate produsele de ardere. Pentru a menține arderea, prin conductele de aer speciale intră aerul curat de afară. Conductele de aer se instalează în afara încăperii. 
 
Acumularea și evacuarea gazelor se efectuează prin 2 tuburi diferite sau prin țeava coaxială (o țeavă introdusă una în alta). Conductele de gaz evacuează în afară prin perete sau prin acoperiș produsele de ardere.
 
Tipul respectiv de cazane de încălzire a apei poate fi utilizat în mai multe locuri. Ele se instalează chiar și în locurile unde lipsesc de sistemele de ventilare. Cazanele de încălzire a apei pe gaz cu cameră de ardere închisă, spre deosebire de încălzitoarele de apă pe gaz, sunt pe larg utilizate în sfera de producție.
 
Și  încă o diferențiere a cazanelor pe gaz -  in funcție de metodele de aprindere: piez (aprindere manuală forțată), apriindere electronică, aprindere de la generator (aprindere autonomă la dischiderea robinetului de apă). 
 
Pornirea cazanelor de baie pe gaz cu piez se face manual, apăsînd un buton special. După deconectarea cazanului, fitilul ramîne aprins. Acesta asigură aprinderea de mai departe a arzătoarei.
 
Cazanele cu aprindere electronică se pornesc automat la deschiderea robinetului pentru apă fierbinte. Conectarea are loc automat de la scînteia produsă de bateria electrică. Încălzitoarele de apă cu aprindere electronică sunt mai economicoase, întrucît lipsește fitilul care arde permanent.
 
La cazanele cu generator electricitatea pentru aprinderea arzătoarei o produce turbina, pusă în funcțiune de curentul de apă. De-aceea ele nu necesită baterii. 
 
La alegerea cazanului de baie pe gaz e de dorit să atrageți atenția la arzătoare modulantă. Ce prezintă aceasta și cum funcționează ea? Pe panoul încalzitorului e plasat un termoregulator pentru stabilirea temperaturii necesare la încălzirea apei (de regulă, de la 25o C pînă la 50o C ). Dacă arzătoarea este modulantă, atunci ea reglează automat înălțimea flăcării la diverse cantități de apă, ceea ce permite menținerea temperaturii date, indiferent de schimbarea presiunii în sistemuul de alimentare cu apă.
 
Avantajul cel mai mare a cazanului de baie pe gaz constă în sistemul de securitate în 3 nivele, pe care îl au toate modelele contemporane. Și acesta este unul dintre cei mai importanți parametri, de care trebuie  să țineți cont la alegerea cazanului. 
 
În primul rind la apariția tracțiunii în direcție opusă sau lipsa tracțiunii, în general, traductorul tractiunii, situate în carcasa de scurgere, se declanșează și alimentarea cu gaz se întrerupe momentan.
 
În al doilea rind, cînd se stinge arzătoarea de aprindere a termocuplului, în mod automat se întrerupe alimentarea cu gaz.
 
În al treilea rind, supapa de siguranță hidraulică protejează încălzitorul de apă pe gaz de supraîncălzire.
 
Instalarea și conectarea cazanului de baie pe gaz trebuie sa fie efectuată de profesioniștii specialzați în asemenea lucrări, de-aceea nu are rost să vorbim detaliat despre acest proces.
 
Încălzitorul de apă funcționează pe gaz natural, de- aceea înainte de a începe exploatarea lui trebuie să vă convingeți că nu există scurgeri de gaz (mai ales in locurile de conexare) . Încălzitorul se montează la o înălțime accesibilă, iar la montarea lui trebuie să se respecte indicațiile corespunzătoare de racordare la sistemul de alimentare cu apă, la sursa de gaz și la coșul de fum.
 
La încălzitorul de apă pe gaz temperatura apei poate fi ușor micșorată și mărită, totodată automatica va asigura constanța ei, chiar daca presiunea apei va scădea. Însă e bine de limitat temperatura apei fierbinți la ieșirea apei din cazan pînă la 40-60o C. La o temperature mai înaltă procesul depunerii de săruri în schimbătorul de căldură precipitează, ceea ce duce la defectarea cazanului. 
 
Același lucru se întîmplă dacă agregatul funcționează cu apă foarte dură – cu timpul se observă scăderea temperaturii apei fierbinți sau slăbirea getului de apă fierbinte. Aceasta e o dovadă că în schimbătorul de căldură s-a format un strat mare de calcar. Pentru a micșora influența calcarului asupra procesului de funcționare, se recomandă să reglăm temperatură dorită a apei, fără a amesteca apa fierbinte cu cea rece cu ajutorul bateriei, ci stabilind temperatura necesară cu termoregulatorul.
 
Deservirea tehnică a agregatului o efectuează specialiștii calificați. În afară de curațarea periodică a arzătoarelor de bază și de aprindere și a elementului de încălzire se recomandă de curățat regulat dispozitivul de produsele de ardere.

Data publicării: 14.06.2012 10:58













Partajați pagina pe rețelele sociale




Abonament de noi propuneri


Dezabonare
PDF catalog

© 2013 "BRENMAR" SRL
Moldova, Chișinău, str. Sarmizegetusa, 96
tel.: 0-/22/-55-00-55
tel.: 060550055
tel.: 060620082
e-mail: [email protected]
Luni - Vin 9:00 - 18:00
Sim 10:00 - 15:00

Suntem în rețelele sociale:
YouTube
GOOGLE+
Для почтовых рассылок мы используем сервис SendPuls