Coș
În coș: 0 шт
Sumă: 0.00 Lei
Meargă la coș
Russian Romanian 

 

DE CE PUTEȚI AVEA ÎNCREDERE ÎN TORNADO?


Toate produsele TORNADO au fost testate în laboratoarele acreditate din Europa pentru a se conforma: directivelor și standardelor armonizate ale CE, cerințelor sistemului de management al calității ISO 9001-2009, cerințelor Directivei privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (RoHS).

Sfaturi

Cum alegem mobila pentru tehnica incorporabilă

Cum alegem mobila pentru tehnica incorporabilă
O deviză veșnic  actuală – confort și raționalitate!
 
Prin ce se caracterizează bucătăria utilată cu tehnică incorporabilă? Mai întîi de toate prin ergonomicitate. Simplificînd situația pînă la limită, putem spune că o bucătărie proiectată și asamblată cu pricepere va fi ideal de confortabilă pentru gospodina casei. Toate detaliile interiorului bucătăriei sunt amenajate  în așa fel, că nici o mișcare, nici o acțiune a omului în astfel de spațiu nu poate fi de prisos,neîndemînatică sau dificilă. Studierea fiziologică și igienică profundă a spațiului locuinței a început încă în anii 20 în incinta “Bauhauz”- ului (o instituție de învățămînt din Germania pentru pregătirea design-ilor și arhitecților). Așa numitul stil “internațional” care a luat naștere acolo s-a răspîndit în cele din urmă în toată Europa și în SUA.
 
Noul stil a permis, în sensul bun al cuvîntului,de a smplifica interiotul: a supune elementele decorului logicii confortului și raționalității bine puse la punct. În rezultatul studierii științifice de mai departe au apărut standarde  concrete. Actualmente acestea stau la baza activității tuturor fabricilor de mobilă (desigur, care se respectă) și a design-ilor  profesioniști. Aceste standarde trebuie să le cunoască și cei care sunt gata să înceapă reparația la bucătărie (pentru ca mai apoi să nu refacă).
 
Dimensiunile standarde ale mobilei de la unele fabrici pot să difere cu 3-5 cm. Adică la acești parametri vă puteți orienta la elaboraea proiectului individual al Dvs. Dulapurile inferioare, în jargonul  tîmplarilor de mobilă se numesc “baze” (din engleză  - base), întotdeauna sunt de 60 cm adîncime. Înălțimea e de 85 cm. Lățimea este  de dimensiuni diferite.
 
Dulapurile superioare – suspendabile, de obicei sunt de două înalțimi – aproximativ  70 și aproximativ 100 cm și numai adîncimea e standardă - 30-35cm. Distanța dintre dulapul inferior și cel suspendat trebuie să fie de 50-55 cm (depinde de înălțimea gospodinei). Dulapurile inalte au o adîncime  standard – 60 cm.
 
Cum se amenajează bucătăria cu tehnică incorporabilă?
 
Scopul producătorului de tehnică pentru bucătărie și al proiectantului  interiorului este de a amenaja spațiul, în așa fel ca să se țină cont de toate și de tot. Cum să aranjezi toate obiectele necesare în spațiul respectiv cu un confort maximal, ținînd cont, în același timp, de partea estetică. Bucătaria, asamblată potrivit dimensiunilor clientului, întotdeauna e un sistem modular. Adică există “cutii“ de anumite dimensiuni, prevăzute pentru instalarea tehnicii și accesoriilor. Avem metrii liniari ai dvs., adică ai clientului, și cerințele dvs. față de viitorul mobilier – funcțional, estetic și igienic. Înainte de a vă adresa la magazin încercați să vă gîndiți de unul singur cum va arăta și cum va funcționa bucătăria dvs.  Pentru început determinați locul unde va fi instalată mobila și setul optim de aparate de uz casnic – de ce aveți nevoie cel mai mult și ce ați dori, pur și simplu, să procurați. Apoi  încercați imaginar să plasați mobila și tehnica dorită în spațiul real al bucătăriei  dvs. Doar trebuie să știti cu exactitate pe ce contați. Iată de ce vă propunem în ajutor descrierea “cutiilor“ standarde cu dimensiunile lor și cu cele mai simple comentarii. 
 
Să analizăm variantele principale ale mobilei pentru tehnica incorporabilă :
 
“ Baza “ pentru plită . Poate fi simplă, liniară, cu lungimea de 60 sau  90 cm și unghiulară - 90x90 și 105x105 cm. La drept vorbind, un astfel de dulap nici nu e obligatoriu – poate fi plasată oricare, numai să corespundă după dimensiuni. Plitele moderne sunt atît de plate, încît pot fi incorporate integral.  “ Baza “  specială va fi necesară doar în cazul, cînd în ea va fi instalat și cuptorul. În toate celelalte trebuie numai de rezervat locul pentru plită. Nu uitați – deasupra plitei este necesară o hotă de dimensiunile crespunzătoare aragazului sau chiar mai mare. Adică dacă acesta va fi de 90 cm, atunci hota trebuie să fie de 90 cm sau de 120 cm. 
 
Hotele pot fi ascunse (montate în dulapuri speciale cu polițe) si decorative. Cele ascunse sund de 60 cm. Decorative sunt de cele mai diverse modele – de la clasice pîna la metalice. Evident, trebuie de ales în corespundere cu design-ul bucătăriei. Lungimea lor poate fi de 60, 90 și 120 cm ( liniare ) și 90x90 si 105x105 ( unghiulare ) . 
 
Dulapul pentru chiuveta de bucătărie. Liniară – cu lungimea de 45, 60, 80, 90 și 120 cm. Unghiulară - 90x90 și 105x105 cm. Dulapul de 45 cm se potrivește numai pentru o chiuvetă mică rotundă de, iar de 60 cm -  deja și pentru una mai mare, rotundă sau patrată, de 80 și 90 cm sunt posibile diferite variante. Deasupra chiuvetei se admite (asta e și comod) de instalat un dulăpior de dimensiunile respective pentru uscarea vaselor de bucatarie.
 
Dulapul pentru mașina de spălat vase . Dimensiunile lui pot fi de 45 si 60 cm lungime. Aceasta depinde, desigur, de modelul mașinii. Același lucru se referă și la mașina de spălat (deși noi considerăm că locul ei nu e la bucătărie, desigur e o parere subiectivă). Pentru comoditate ele se instalează alături de chiuvetă.
 
Mobila pentru cuptor. Există 2 tipuri: dulăpioare și dulapuri înalte cu secții speciale. Cuptorul poate fi instalar sub plită, dar se admite, cum se obișnuiește în Europa, și într-un dulap la nivelul ochiului, pentru ca gospodina să nu se aplece o dată în plus. Dulapurile pot fi cu 2 secții – pentru cuptor și pentru cuptorul cu microunde. Atît  dulăpioarele cît si dulapurile au lungimea de 60 si 90 cm. Înălțimea e diferită. 
 
Nu uitați și despre alte obiecte necesare la amenajarea bucătăriei :
dulapurile înalte pentru veselă : 45, 60, 95 cm. Deschise, închise, cu ușițe de sticlă și combinate. Cînd e un spațiu nu prea mare, e mai rațional (adică dacă nu este posibilitate de a suspenda cîteva dulapuri) să procurați combinate.  Aceasta ne-ar permite ca să pastrăm în ele atît vase frumoase, cît și borcane cu crupe.
 
Dulapurile suspendate pentru veselă : 45, 60 și 90 cm. Deschise, închise și cu ușițe de sticlă. Există și unghiulare, de regulă 90x90 cm.
 
” Baze ” pentru vase, produse alimentare etc. cu ușiță care se deschide. Lungimea de 45 și 65 cm, cu 2 ușițe care se deschid :  60 (cîte 30 cm ) și 90 (cîte 45 cm).
 
Dulăpioare cu ușițe mobile. Lungimea : 30, 45 și 60 cm.
 
Dulăpioare cu sertare mobile ( mari și mici ) : 30, 45 și 60 cm lungime. Pentru a duce la bun sfîrșit linia bucătăriei pînă la perete pot fi folosite elemente speciale – ele se confecționează potrivit dimensiunilor. Dacă nu vă ajung 16 cm -  vă vor face 16. De-asemenea sunt și dulăpioare semirotunde, și dulăpioare pentru ”capăt ” aproximativ cu lungimea de 30 cm. Deschise și închise. 
 
Atenție: în present sunt foarte solicitate blocurile metalice care se instalează sub plite și chiuvete. Dar ele pot fi utilizate numai cu aragazul, orice v-ar spune vînzătorii în magazine. Cu plita electrică e periculos!
 
Mobila să corespundă cu tehnica sau tehnica cu mobila?
 
Există două căi de soluționare a problemei cu privire la utilarea bucătăriei cu aparate de uz casnic.
 
Prima cale e pentru „lenoși”. Esența constă în faptul că Dvs. comandați mobila și  în același timp comandați și tehnica. De regulă, la aceeași  firmă. În cazul acesta pe dvs. Vă interesează mai mult aspectul exterior al bucătăriei. E sufficient că aveți suprafața de gătit, cuptor și mașină de spălat vase, mai puțin vă interesează “conținutul” lor. De exemplu, dvs. comandați odată cu mobile și suprafața de gătit cu 5 ochiuri, cuptorul, mașina de spălat vase pentru 9 seturi etc., etc. Pentru dvs. e important ca ele să fie, să zicem, de culoare neagră. Firma și modelul rămîne pe seama design-erului.
 
Calea a doua este pentru cei de sine stătători. În acest caz dvs. veți merge prin magazinele de aparate de uz casnic și veti allege de unul singur hota și suprafața de gătit. Și numai după aceasta (nu uitați să vă notați articolul mărfii) design-erul dvs. va alege “cutia” pentru tehnică. Aceasta nu e complicat – în fiecare catalog de mobilă pentru bucătărie și utilaj este indicat modelul tehnicii și dulapul care i se potrivește.
 
Cum să economisim?
 
Prima metodă – să cumpărăm  un model standard. De regulă, acesta e o bucătărie ieftină (nu înseamnă necalitativă) cu cea mai simplă completare (3m). Ea are necesarul, dar totul e strict în set și nu se mai poate schimba nimic. Dacă vi se propune plită cu cuptor într-un dulap, atunci sau o cumpărați pe aceasta,sau renunțați la bucătăria standard în general. Comandați un set special.
 
Seturile standard sunt mult mai ieftine,întrucît se aduc la deposit în număr mare și, pe deasupra, se vînd cu reduceri substanțiale.
 
A doua metodă – cum să nu te conformezi condițiilor magazinului, și, în același timp, să economisești cînd faci comanda.
 
Cumpărați tehnica separat. În magazinele specializate. Veți fi sigur că ați ales modelul cu valoarea optimă. Totodată instalarea o va efectua specialiștii din această sferă și serviciile de garanție tot ei le vor face. Știți doar unde să vă adresați în caz de apar probleme. Cînd comandați tehnica împreună cu mobila nu întotdeauna (mai exact foarte rar) vi se acordă servicii de garanție.
 
E mai ieftin să procurați accesoriile separat. S-ar părea că-s mărunțișuri, în consecință se adună o sumă frumușică. La alegerea mobilei țineți cont de următoarele particularități de tarifare: dulapurile cu sticle sunt mai scumpe decît cele cu uși false și cu mult mai scumpe decît cele deschise.
 
Dulapurile inferioare suspendate, de-asemenea, sunt la un preț cu mult mai redus, astfel, îmbinîndu-le, de exemplu, cu polițele deschise, veți reduce cheltuielile nu mai puțin de 1,5 ori. 
 
Design-erii și vînzătorii sunt tot oameni. De atitudinea dvs. față de ei depinde ce mobilă vor allege ei pentru bucătăria dvs. Nu uitați că colaboratorii fiecărui magazin întotdeauna știu cum puteți face economii la cumpărarea mărfii chiar de la firma lor.
 
Înainte de a comanda o bucătărie cu tehnică incorporabilă : 
 
* Reieșind din cele expuse mai sus, străduiți-vă cel puțin cu aproximație să vă imaginați compoziția generală a viitoarei bucătării și setul optim de obiecte.
 
* Străduiți-vă să apreciați real dimensiunile încăperii și posibilitățile financiare ale dvs. ca să nu aveți cerințe  exagerate față de vînzător. 
 
* Nu vă leneviți să treceți pe la cîteva magazine de aparate de uz casnic ca să fiți la curent cu toate garanațiile, noutățile, reducerile și cu alte momente importante pentru dvs. Comparați și alegeți ce e mai avantajos!
 
* Adresați-vă în același timp la cîteva saloane de mobilă pentru bucătărie – ascultați atent propunerile lor pentru bucătăria dvs. Nu vă rușinați – colaboratorii firmelor sunt remunerați pentru aceasta și e de datoria lor să vă răspundă la toate întrebările.
 
* Numai după ce ați ales un proiect concret puteți începe lucrările de reparație la bucătărie.
 
 
Vă dorim să utilizați cît mai efectiv “spațiul drag” și întotdeauna să vă simțiți în bucătăria dvs. liberă și abilă! 

Data publicării: 14.06.2012 13:30













Partajați pagina pe rețelele sociale




Abonament de noi propuneri


Dezabonare
PDF catalog

© 2013 "BRENMAR" SRL
Moldova, Chișinău, str. Sarmizegetusa, 96
tel.: 0-/22/-55-00-55
tel.: 060550055
tel.: 060620082
e-mail: [email protected]
Luni - Vin 9:00 - 18:00
Sim 10:00 - 15:00

Suntem în rețelele sociale:
YouTube
GOOGLE+
Для почтовых рассылок мы используем сервис SendPuls